Cristi e sceptic în ceea ce privește integrarea IT-ului în viața de zi cu zi declarând deja această săptămâna ca una cu produse inutile. Eu sunt de părere că există o piață pentru orice și contează foarte mult cum reușești să justifici nevoia de a folosi produsul X sau Y.
De când am testat un aspirator robot de la Samsung, adică acum vreo 2 ani și ceva cochetez cu ideea de a avea unul care să mișune prin casă când noi suntem plecați. Deocamdată încă nu am găsit produsul care să facă treabă suficient de bine încât să își justifice prețul de 400-500 EUR. Nu disper, mai aștept.
Am speranțe că în curând o să vină ceva bun mai ales că am citit că și Dyson e interesată de piața asta, investind cam 8 milioane USD în laboratorul de robotică de la Imperial College din Londra. Focusul investiției este crearea unor sisteme care să ajute roboții să înțeleagă și să se adapteze mediului înconjurător – în traducere liberă se lucrează la niște algoritmi care să permită o mai bună navigare prin înțelegerea mai exactă de către AI-ul roboților a structurii mediului înconjurător.
Cercetările vor fi conduse de Andrew Davison, expert în sisteme Simultaneous Localization and Mapping (SLAM) bazate pe imaginile captate de o singură cameră.
8 milioane USD nu e o sumă mică, iar dacă o companie ca Dyson vede viitorul în așa ceva trebuie să ne gândim că va face tot posibilul să îl și creeze. Aștept să vină ziua în care aspiratorul robot să își vadă liniștit de treabă cât noi suntem la serviciu sau la distracție!