Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa, cu sprijinul Samsung Electronics România, lansează prima expoziție digitalizată permanentă de fluturi, prin care publicul larg va putea avea acces, prin intermediul tehnologiei, la o selecție unicat de fluturi și exponate rare. Este o premieră binevenită, prin accesul la informații mai greu accesibile pe care îl oferă publicului.
„Samsung, la nivel global, se implică în proiecte de modernizare și digitalizare a unor importante instituții culturale. Rolul nostru este de a facilita, prin intermediul device-urilor de top, un mod de cunoaștere mai aprofundat și interactiv, care ne invită totodată să experimentăm și să creăm”, declară Mihaela Stănoiu, Marketing Manager în cadrul Samsung Electronics România.
Din punct de vedere hardware, digitalizarea colecției a presupus 8 tablete GALAXY Note 10.1, 6 Smart TV-uri de 55 inch, un Smart TV de 65 inch și un Smart TV de 40 inch. Practic, prin intermediul a trei display-uri Samsung este expusă, în versiune digitală, o colecție de 32 de fluturi rari, originari din arhipelagul filipinez, sudul Asiei sau Columbia. Acest mod de expunere le permite vizitatorilor să observe detalii care nu ar fi accesibile cu ochiul liber.
Pe lângă colecția de fluturi rari, în sala de paleontologie a fost creat un cadru pentru realitate augmentată, unde fiecare se poate transpune în lumea dinozaurilor. În acest fel, vizitatorii se vor simți mai aproape de o lume care nu mai există astăzi, tot prin intermediul tehnologiei. În plus, acest lucru este o dovadă în plus că între Samsung Electronics România şi Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa va urma o colaborare mai îndelungată. Şi în perioada următoare publicul va avea ocazia să vizualizeze colecții la care nu are acces în mod obișnuit.