Petru este unul dintre oamenii care s-au străduit să (re)aducă în România un eveniment de calibrul Microsoft Summit 2013. Știu că are o experiență bogată cu astfel de evenimente în calitate de participant (am fost împreună la multe ediții de PDC/BUILD, TechEd, IT Camp) fapt pentru care am încredere că Microsoft Summit 2013 va ieși așa cum trebuie în termeni de organizare, calitatea prezentărilor.
Profitând de faptul că ne știm de foarte multă vreme l-am rugat să îmi dea niște informații suplimentare despre eveniment. Lucruri pe care eram curios să le aflu de la el, informații ce ne ajută să avem o idee mai clară despre ce este Microsoft Summit 2013: de ce s-a decis că e momentul să se refacă o conferință de acest nivel la noi?
Vă invit să citiți ce are de zis. Și dacă e cazul să îl abordați la eveniment ca să îi comunicați dacă sunteți sau nu de acord cu ceea ce face.
I.B: Ce este Microsoft Summit? Cui se adresează ?
P.J: Microsoft Summit este cel mai mare eveniment B2B al Microsoft în România. Conferința se desfășoară pe parcursul a două zile, pe 6 și 7 noiembrie la Willbrook Platinum Business & Convention Center în București și se adresează business managerilor din companii mici, medii și mari, specialiști IT, administratorii de sisteme IT, precum și dezvoltatori software.
I.B.: De ce Microsoft Summit? E începutul unei serii de evenimente de acest tip ?
P.J.: Microsoft Summit este prima ediție a unui eveniment pe care ni-l dorim anual și prin care aducem în prim-plan cele mai noi tehnologii, practici și scenarii de lucru.
I.B.: Cu ce se diferențiază de altele similare (IT Camp, Code Camp) ?
P.J.: Conferințele de tipul IT Camp sau evenimentele locale Code Camp sau IT Spark sunt organizate de comunitatea dezvoltatorilor pe tehnologii Microsoft. Sunt exemple de inițative organizate cu profesionalism și pasiune și un motor excelent în accelerarea adopției celor mai noi tehnologii. Așa cum se poate observa și din lista speakerilor, pe majoritatea profesioniștilor implicați în aceste evenimente îi invităm si la Microsoft Summit.
I.B.: Apreciază publicul din România astfel de evenimente ?
P.J.: Vedem un mare interes pentru evenimente de anvergura Microsoft Summit. Cu ceva timp în urmă se organizau MSDN și Technet Briefings atât în țară cât și în București. Reprezentau oportunitățile prin intermediul cărora filiala locală oferea informații despre cele mai noi tehnologii intrând în dialog cu profesioniștii din piață. Microsoft Summit este evoluția naturală a acestor evenimente – tehnologiile avansează și este normal să avem discuții aplicate și duse în concret cu dezvoltatorii și administratorii de sisteme IT.
I.B.: Pe ce criterii s-au ales subiectele atinse în prezentări ?
P.J.: Subiectele atinse în prezentări sunt în strânsă legătură cu trend-urile din industrie. Serviciile cloud și dispozitivele mobile reprezintă astăzi un subiect de mare interes si este necesar să intrăm în detalii tehnice vis-a-vis de aceste teme. În cadrul Summit-ului vom acoperi portofoliul nostru larg de produse și servicii: de la Cloud OS și soluții pentru productivitatea afacerilor la dezvoltarea de aplicații pentru device-uri mobile bazate pe Windows.
I.B.: Ce recomandări ai pentru sesiuni care nu trebuie ratate ?
P.J.: Îmi este extrem de greu să recomand anumite sesiuni în defavoarea altora. Speakerii de la Microsoft Summit vor aduce conținut foarte valoros și sigur vor răspunde la cât mai multe nevoi pe care le are un profesionist IT astăzi. Cu siguranță nu trebuie ratate sesiunile în care se vorbește despre infrastructură și servicii, deoarece astăzi vorbim despre infrastructuri hibride și automat serviciile disponibile sau care pot fi puse la dispoziție pot câștiga enorm din acestă evoluție. Pe partea de mobilitate nu trebuie ratate sesiunile în care se detaliază conceptele de design pentru aplicații mobile și ce soluții tehnice există astăzi pentru a “mobiliza” serviciile și aplicațiile pe care o organizație le deține deja.
Mai sunt câteva zile până la eveniment. Dacă nu ați făcut-o încă, mai aveți o șansă să vă înregistrați. Aici.