In cadrul programului Orange Smartphone Testers am primit în avanpremieră noul smartphone Nokia Lumia 925 ce urmează să intre cât de curând în oferta Orange România. Nici că se putea un moment mai bun în care să vinăLumia 925, alăturându-se celorlalte aparate cu care lucrez (le testez) acum: dacă priviți cu atenție poza de sus veți vedea în fundal o tabletă – este proaspătul achiziționat Microsoft Surface Pro (în curând vine și un articol mai larg), și de la stânga la dreapta avem: HTC One mini, Nokia Lumia 920, Nokia Lumia 925, HTC One.
Lumia 925 vine să îi ia locul lui Nokia Lumia 920 – cine altul ar fi putut fi în stare să înlocuiască 920-ul? Poate doar 1020 :). Schimbarea e naturală, cel puțin la o primă vedere: aceleași specificații hardware, o carcasă mai subțire și o greutate mai mică împreună cu un senzor PureView mai bun.
Au trecut puține ore de când folosesc Lumia 925 și în termeni de construcție, ușurință de folosire, diferența față de 920 este evientă. Greutatea și o carcasă mai mică nu lasă loc de îndoială.
Mai jos vedeți o comparație între Lumia 925 (sus) și Lumia 920 (jos).
Reîntoarcerea la forma de trabuc e de bun augur.
Am apucat să trec datele de pe Lumia 920 pe Lumia 925 (toate pozele și documentele sunt sincronizate automat via SkyDrive, nu degeaba am 25 GB liberi plus încă 25 asociați contului Office 365 Home Premium) așa că nu am depus efort deosebit în direcția asta.
Cu plăcere am observat că am reușit să sincronizez în continuare prin Exchange contul de GMAIL cu tot cu contacte și calendar. Mă așteptam să nu mai meargă în lumina ultimelor evenimente.
Încă nu am avut timp să văd ce diferențe semnificative sunt aduse de Windows Phone 8 GDR2 pe Lumia 925 față de Windows Phone 8 pe Lumia 920. Data Sense e interesant și o să îl pun la lucru.
Mi-a sărit în ochi diferența de culoare dintre cele două display-uri datorată activării funcției de particularizare a setărilor de afișare de pe Lumia 925 (settings, display+touch, adjust) ceea ce permite setarea unor valori mai ridicate și automat culori mai intense.
Și am mai remarcat că și Lumia 925 se încinge când e pus la treabă, adică să facă transfer consistent pe WiFi.
Ce nu îmi place, e clar partea din spate a carcasei de pe Lumia 925. Faptul că e din alt material și de altă culoare decât marginile, îi scade mult din calitatea aspectului. Părerea mea.
Dacă Nokia ar fi ales altă soluție constructivă ar fi fost mult mai ok. metal și apoi plastic (policarbonat mă scuzați) nu sunt cea mai bună combinație, cel puțin pe alb.
M-am jucat puțin și cu camera de pe Lumia 925. Pare că se descurcă mai bine decât cea de pe Lumia 920. Trebuie să mă conving și dacă tot am două HTC-uri și un Lumia 920, o să am ceva treabă și elemente cu care să compar.
Asta e prima poză făcută cu Lumia 925, cu setările automate în vigoare.
Cam asta e părerea mea după un prim contact. Pun la treabă Lumia 925 și revin și cu alte detalii. Presimt că va fi un weekend agitat :).
Înțeleg. În orice caz, în căști vor merge toate destul de ok. Nu și în căștile din pachet (cred). De exemplu, eu nu sunt mulțumit de cele care au venit odată cu telefonul. În schimb, 720-ul se aude foarte tare în difuzor. Aproape cât laptop-ul pe care-l dețin.
@Alexandru Ionut
nu as zice ca se aude foarte tare. E ok. Lumia 925 se aude mai incet
Marfă cele două Lumia. 920-ul se aude foarte tare? Văd că are 2 difuzoare lângă mufa USB. Eu mi-am cumpărat un 720, sunt mulțumit de el, dar nu se compară cu cele două.