Vă întrebați ce se întâmplă după ce Android-ul de pe ochelarii Glass e spart și contul root devine disponibil pentru rularea de aplicații? Unul din răspunsuri este că se pot folosi aplicații clasice direc pe ochelari. Bine, nu chiar așa cum v-ați aștepta, dar totuși …
După ce Google a pus la dispoziția dezvoltatorilor kernel-ul Glass, s-a putut observa că Android-ul din spate este similar cu cel de pe smartphone, ceea ce înseamnă că aplicațiile pot rula. Pentru o experiență completă pe Glass, ele trebuie totuși să urmeze un set de reguli clare, prin care informația să fie adaptată modului de afișare de pe ochelari.
Altfel, interfața clasică, cu tot cu bara de notificări va fi prezentată. Navigarea prin aplicație e facilitată de sistemul de tip touchpad de pe partea laterală a ochelarilor. Deocamdată implementările pe Glass Explorer Edition, prima versiune de ochelari ajunsă în mâinile publicului larg sunt minimale. Nu ajută nici faptul că produsul e încă în stadiul de prototip.
Tot după ce Android-ul de pe Glass a fost spart, printr-un exploit de Ice Cream Sandwich, s-au putut pune și aplicații care să extragă mai multe informații despre configurația hardware, prea puțin anunțată de către Google.
Glass are un procesor TI OMA4430, probabil dual-core, 1 GB RAM, din care doar 682 disponibili. Mai departe vin 16 GB ce completează mediul de stocare și camera de 5 MP. O combinație des întâlnită pe modelele de smartphone Android din 2011 – spre exemplu Samsung Galaxy S2 sau Galaxy Tab 2, au ceva similar.
Posibil ca până la lansarea oficială configurația să se mai schimbe și odată cu ea și experiența. Din ce am citit până acum, autonomia este una din provocările pe care inginerii de la Google trebuie să le rezolve.