Din 31 ianuarie avem și în România activă oferta petru Office 365 Home Premium, suita de aplicații Microsoft Office din pachetul 2013 pentru consumatorii casnici, licențiere ce acoperă până la 5 device-uri, inclusiv tablete Windows, PC-uri și sisteme Mac OS.
Office 365 Home Premium este un serviciu în cloud destinat familiilor și persoanelor ocupate aflate în căutare de eficiență pentru îndeplinirea responsabilităților personale, de familie și de serviciu.
Modul de licențiere este pe bază de subscripție lunară, care oferă și spațiu suplimentar de stocare în SkyDrive alături de minute internaționale într-un abonament Skype (diferența față de versiunea standard Skype este că se pot iniția conferințe video cu orice tip de terminal – nu e limitat doar la PC-uri).
Office 365 Home Premium include:
– Cea mai recentă suită de aplicații Office, în versiune completă: Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher și Access;
– O licență pentru întreaga familie, cu posibilitatea de a utiliza Office pe 5 device-uri, inclusiv tablete Windows, PC-uri sau Mac-uri, precum și Office on Demand disponibil prin intermediul unui PC conectat la Internet (disponibilitatea Office on Demand este în funcție de sistem de operare, device și limbă);
– Spațiu suplimentar de 20 GB în cloud pe SkyDrive, aproximativ de trei ori mai mult spațiu de stocare comparativ cu un cont SkyDrive gratuit;
– 60 minute internaționale Skype pe lună, pentru apeluri către rețele de telefonie mobilă, fixă sau PC-uri (detalii despre țările în care pot fi realizate apeluri pe site-ul Skype);
– Upgrade-uri viitoare, astfel încât utilizatorii să fie în permanență la curent cu cea mai recentă tehnologie;
Prețul de la care pleacă o subscripție Office 365 Home Premium este de 449 LEI pentru un abonament anual, echivalentul a 37.5 LEI/lună.
Cu Office 365 Home Premium (include Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher și Access) Microsoft face migrarea către serviciile cloud și pentru utilizatorul casnic, oferindu-i posibilitatea de a accesa și folosi concomitent produsele clasice (versiunile desktop ale pachetelor Word, Excel) alături de versiunile din cloud, accesibile din browser, împreună cu un spațiu suplimentar de stocare și 60 de minute internaționale pe Skype.
Simultan, Microsoft a anunțat și disponibilitatea Office 365 University pentru studenți și profesori, o subscripție pe 4 ani ce costă 399 LEI pentru întreaga perioadă.
Odată cu lansare Office 365 Home Premium, la nivel global sunt disponibile pachetele clasice: Office Home & Student 2013, Office Home & Business 2013 și Office Professional 2013.
De amintit că Office 365 pentru companii va fi disponibil pentru în România în doilea trimestru al anului 2013.
Office 365 Home Premium poate fi deja testat gratuit timp de 30 de zile – obțineți un kit de instalare de la www.office.com. Merită să încercați să vedeți cu ce diferă oferta Microsoft de serviciile gratuite din LibreOffice.org de exemplu sau facilitatea Google Docs, disponibilă tot în regim gratuit.
Totodată, posesorii unui cont Live ID pot folosi deja gratuit soluția din cloud asociată outlook.com în care Word, Excel, PowerPoint și Outlook sunt disponibile gratuit prin accesarea exclusivă din browser. Similar, Google oferă serviciile Docs pentru posesorii unui cont GMAIL cu un editor de text și soluție de calcul tabelar, folosibile gratuit și la nivel enterprise.
@bolovan
Nu cred. Dar tu poti sa ii spui cum vrei 😉
@Ioane ii spune cumva vfat?
@bolovan
Nu numai problema UPNP afecteaza router-ele. Sunt si altele ce incep sa iasa la suprafata.
@Ioane routerele cu linux au probleme cu o porcarie promovata de microsoft, UPNP ii spune. Si da…pentru ca protocolul ii de tot maroul…si mai rau…problema ii daca ai un calculator cu Windows ii vulnerabil router-ul (de fapt, UPNP-ul are probleme cu lipsurile, lipsa mare ii un mecanism de autentificare, si lipsa mica ii mecanismul de translatare…ceva de genul asta). Parca tu scriai un articol…si nu, adevarat, nu s-a ajuns inca in zona de interes (cam toate serverele serioase, tonele de distributii pentru smartphone, televizoare, routerele consumer, cam toate GPS-urile si mai numeste si tu…nu de alta…dar dupa cum spuneam…chiar daca nu-ti convine…dar microsoftul ii minoritar pe piata sistemelor de operare – adica undeva sub 20%)
Si sa merg si mai departe…Android-ul…problema la el nu-i in sistemul de operare…ci aplicata de la Google (framework-ul userspace-ului)
@bolovan
Pai pe zona consumer, Androidul e plin de vulnerabilitati si virusi. Dupa cum ai putut vedea la ce am mai scris pana acum si router-ele cu linux au probleme si TV-urile.
Inca nu s-a ajuns la situatii problematice pentru ca inca nu e zona de interes. Nu inseamna neaparat ca pe Linux (din appliance) e securitatea mai buna.
In ultima vreme am tot scris despre evenimentele de securitate ce incep sa fie tot mai dese in directia asta.
@Ioane te cotrazic. In termeni de cota de piata linux-ul ii extrem de relevant (Android ii o distributie de linux, 60% din routere au linux, pana si smarttv-ul tau are linux pe el). In schimb windows-ul…cam greu cu cota de piata.
Iar pe zona enterprise…o sa auzi mult mai des de atacuri asupra serverelor de windows decat asupra atacurilor de linux. Adevarat…un linux prost configurat…ii la fel de sensibil ca un windows (chiar si excelent configurat). Mai mult, pe zona de linux, pana sa apara probleme majore…de regula sunt rezolvate.
Noi aici vorbim de ecosisteme (fie microsoft fie chestii serioase)
@bolovan
Faptul ca nu sunt descoperiti atat de multi virusi arata un singur lucru: Linux e irelevant in termeni de cota de piata si nu merita sa stea sa sape dupa vulnerabilitati. Vorbesc aici de zona consumer.
Pe zona enterprise, nu vei auzi de probleme majore. Si cand vei auzi e deja prea tarziu pentru ca au fost atacuri targetate care si-au facut deja treaba.
Despre ce Windows vorbim? Phone sau desktop?
@Ioane ai perfecta dreptate…cei 6 virusi pentru linux-ul de desktop (unde are dupa numite estimari cam 5%) si pe piata de servere (unde are vo 50%) sunt comparabil cu cei NNN la puterea N virusi pentru platforma de desktop si server de la mucinsoft.
Sigur nu mai pot intra…nu din alt motiv dar ii prea instabil pana si pentru virusi. Faptul ca intra prin java si flash spune atlceva…faptul ca MICROSOFT nu conteaza la capitolul OS-uri (adevarat…cota de piata pe piata sistemelor de operare ii undeva pe la 20%…si cica ii in scadere).
Pai nah…orienteaza catre android..;pai catre ce vrei? Catre Windows Phone? Nu de alta…dar risca sa moara virsulul de batranete pana gaseste un telefon cu Windows. Hai sa-ti spun o chestie, traiesc intr-o lume cu multi oameni cu gageturi (smartphone etc). Sincer…am vazut mai multe aparate foto cu Android decat telefoane cu Windows. De fapt, la fiecare windows phone vazut de mine…am vazut si o bicicleta cu motor cu reactor nuclear…
Si apropos…eu am android…n-am antivirus/firewall…cu toate astea n-am virusi pe el…ia incearca sa faci aceasi chestie si cu Windows-ul. Sa-l lasi conectat la net fara Antivirus/Firewall…sa vezi ce se intampla.
@bolovan
Uitasem, daca nu era MS virusii intrau pe Linux sau pe MacOS. Dupa cum se vede acum, cand nu mai pot intra in Windows via windows app/services intra prin Java, Flash etc.
Sau baietii se reorienteaza catre alte sisteme ce permit integrarea de virusi, cum ar fi frumosul si gauritul Android.
@Ioane stiu…dar faceam oleaca misto..stiu ca ai ceva tangente cu calculatorul…
Doar tot te iau:
sisteme cu care am lucrat mai mult de 6 luni:
MS-DOS Windows 3.11/NT/2000/XP/Vista/7, Linux, NeXT, Solaris, AIX, Unisys
Iar ca limbaje: BASIC, C, C++, Pascal, Visual C, Visual Basic, Visual C# si oleaca de java, php si pearl.
Si nu m-am lasat de programare…inca-mi castig existenta din asta (mai exact C si C++ sub linux si oleaca de C# sub windows)
P.S. Nah…ca si tatal meu ii mai tare ca tatal tau…ca tatal meu ridica o greutate mai mare ca tatal tau…si nevasta mea ii mai olteanca ca nevasta ta…aaaa…upt..stai ca asta nu-i motiv de lauda…eventual de compatimire.
@bolovan
Istoricul meu cu calculatoarele incepe in 89 cand am inceput sa lucrez cu Cobra, CIP. Am trecut apoi pe PC cu MSDOS, Windows 3.11, Windows 95, Linux, NeXT :D, si ulterior Mac OS. In paralel am trecut prin diverse limbaje de programare de la BASIC la Cobol, Pascal, C, C++, Visual C, Visual Basic etc. M-am lasat de programat cam acum 13 ani si m-am apucat de scris.
@Ioane gresit…datorita lor tehnologia virusilor ii unde ii. Nu are treaba cu gigel. Nu de alta…dar inainte lor au mai fost interfete user frendly…cu mult inainte sa cumper DOS-ul si sa copieze Windows-ul.
Nu’s daca ai avut tangete cu calculatorul acum ceva ani (vo 17 la numar)…dar toata lumea radea ca au copiat MAC-ul, Xerox si alte companii…si cam nimic nu era inovatie (ba…poate functia copy-paste…dar si aia se pare ca-i bugy). Da…adevarat…poate eram cu 20 ani mai avansati daca nu era microsoft in schema (de fapt, daca IBM nu facea greseala sa-i contracteze pe microsoft si sa le ceara sa cumpere QDOS-ul de la SCP)
Nu ma deranjeaza ca lumea da bani microsoftului pe OS (deh…fiecare cu prostia lui…dupa cum ti-am spus…pana si eu am dat…nu de alta…dar pana acum am avut 5 (CINCI) aplicatii piratate in calculator…in toti cei 17 ani de IT). Pana si jocurile sunt cumparate. Dar ce ma deranjeaza ii ca pe microsoft il deranjeaza daca nu vreau sa am de aface cu el…si face tot posibilul sa ma impiedice sa nu am de a face cu el (in loc sa-si investeasca resursele in productia de software/testare etc…)
De cand face microsoft sisteme de operare? Ca de la Windows NT 3.51 cam nu a mai scos nimic nou.
@bolovan
nu e rau ca se dau banii pe el. daca cei ce dau, au. lasa-i sa isi faca placerea.
da, ms face sisteme de operare. si datorita lor tehnologia e acum unde e si orice gigel stie sa se dea pe net, sa fie mare hacker si sa aiba pareri.
@iarus
afacerea e afacere. la final conteaza banii dati investitorilor :). buni sunt cei ce stiu sa faca asta.
Retineti Microsoftul e o organizatie care stie sa vanda …… productia de software vine de abia pe locul 2…. din pacate
@Ioane acum intelegi de ce fac pe mine de ras cand vad cum unele persoanem mai si dau banii pe el.
Stiu ca tie-ti pare usor de folosit. Dar tie-ti pare si faptul ca (scuzati cacofonia) microsoft-ul face software si sisteme de operare
@bolovan
asa merge piata in cam toate domeniile nu numai pe IT. Mie unul imi place noul office si il folosesc usor, ma scoate din sarite ca e instabil. si probleme mari sunt pe sisteme cu harddisc lent unde il pot crapa si cu ochii inchisi.
@Ioane evident ca se vinde. Din doua motive:
a) Eu as cumpara un Office (in locul celui de la libreOffice) daca-i mai bine facut (mai putine buguri…iar functiile “evoluate” nu revolutionate”…in sensul ca-s mai stabile…imi ofera o compatibilitate mai buna, resuse mai putine etc). Asa…cand vad ca vechiul office mergea excelent in 1Gb RAM iar asta nou se gatuie cu 2Gb RAM…si ii atat de schimbat si atat de bine ascuns incat ii inutil…asa imi vine sa fac pe mine de ras cand vad cati dau banii pe el…
b) Microsoft vinde…de fapt…microsoft ii capabil sa vinda congelatoare eschimosilor si centrale termice in africa. Mai mult, marii prioducatori vand bucurosi produse microsoft, si asta din doua motive: 1. Sunt fraieri ce dau banii pe ele. 2. Incearca sa-ti inchipui ca nokia scoate un telefon nou cu android…sa vezi consecintele din partea microsoft. Sau ca HP vinde servere exclusiv cu sisteme de operare…sa vezi procese si santaje din partea microsoft.
@bolovan
Pai na, daca nu s-ar schimba ici colo cate ceva in cod si multe chestii la interfata, ar mai arata a produs ce trebuie vandut ca nou?
Shit…iar “revolutioneaza” microsoftul…dupa ce au reusit cu greu sa se obisnuiasca cu porcaria aia de interfata…acum iar or sa ma sune ca nu reusesc sa deschida documente…si nici nu stiu cum se salveaza un document.
Nu mai bine se pun astia de la microsoft sa-l faca calumea? decat sa tot “revolutioneze”. Si cand te gandesti ca-s fraieri ce dau bani pe produsele lor (adevarat…ma numar si eu printre ei…deh…am licenta de Windows 95/98/XP si Vista)