Materialul următor merge îndeosebi înspre cei ce au copii, dar este interesant de parcurs de către oricine. Spune câteva lucruri la care până acum nu m-aș fi gândit, dar care, odată citite, m-au pus pe gânduri.
Am citit prin intermediul Cnet un material leat de un studiu realizat de către cei de la Cincinnati Children’s Hospital Medical Center, legat de socializarea online în rândul tinerilor și continuitatea interacțiunii virtuale și în lumea reală. Mai exact, pe un eșantion de fete, cu vârste între 14 și 17 ani, s-a realizat un studiu simplu, care a urmărit în ce măsură interacțiunile online prin diverse aplicații de socializare, au avut continuitate și în afara mediului virtual.
S-a costatat că o treime dintre persoanele care au fost subiectul studiului, s-au și văzut cu cei cu care purtau discuții în mediul online. Și că au existat și ceva incidente la rescpectivele întâlniri.
M-a mirat pe lângă procentul destul de ridicat și vârsta relativ mică a subiectelor. Este clar că într-o măsură cumpătată, activitatea copiilor pe astfel instrumente de social media, trebuie măcar parțial monitorizată. Acest lucru trebuie făcut într-o manieră delicată și va depinde de fiecare părinte în parte să găsească punctul de echilibru. Chiar as fi curios, dacă sunt părinți printre cei ce ne citesc, ce părere au despre acest studiu și ce cred că ar trebui făcut cu scopul de a preveni diverse pericole?
La gradinita fiului meu, se organizeaza cursuri, discutii pentru parinti, pe diverse teme – cred ca asta ar fi o tema buna, pentru ca la grupa mare deja stiu de telefoane, jocuri, tablete……inca nu au ajuns la stadiul de internet, in sensul de socializare, dar nu cred ca o sa dureze mult.Ca acest lucru ne asteapta si pe noi, e evident, cum ne pozitionam, e subiect de meditatie pentru moment (cei cu copiii mai micuti :)).