Nu se întâmplă la noi, deși veți vedea ceva mai târziu că există ceva asemănări. Într-un post de pe blogul oficial al celor de la Twitter, citat de cei de la The Verge, aflăm că în Statele Unite tocmai s-a înregistrat o premieră.
Toți cei 100 de senatori au conturi active de Twitter, la fel ca și peste 90% dintre membrii Camerei Reprezentanților. Te poate cuprinde mirarea din două motive: pe de-o parte pentru că vedem cât de activi sunt senatorii americani în mediul online (chiar dacă puțin dintre ei comunică direct cu alegătorii, și majoritatea conturilor sunt administrate de personal din echipele respectivilor), dar și datorită faptului că prin intermediul acestui material aflăm că România are mai mulți senatori decât Statele Unite.
Lăsând politica puțin și întrând în zona de can-can, deși granița poate fi extrem de insesizabilă, mi-a atras atenția un comentariu la articolul respectiv, care spunea că toți senatorii împreună au mai puțini follower-i decât Kim Kardashian. V-am spus că există asemănări!
Revenind la un ton mai serios, aflăm din același post al celor de la Twitter, că și Prima Doamnă a Statelor Unite, soția președintelui Barack Obama s-a lansat în această platformă de socializare. Mai mult, a reușit să strângă aproape 125.000 de follower-i în două zile.
Oare dacă și politicienii de pe la noi s-ar lansa în mediul virtual mai hotărâți, s-ar găsi modalități da a folosi și util acest lucru? Pentru că e clar că pentru atacuri mai mult sau mai puțin finuțe, trântite din spatele anonimatului, ar avea un mare succes.
Ce ai avea de castigat daca Basescu sau Antonescu ar interactiona pe Twitter? In afara ca s-ar trezi brusc ca au costuri ridicate si ca trebuie sa fie remunerati corespunzator?
Din cate imi aduc aminte in campania electorala unii politicieni din Bucuresti si Brasov au incercat campanii pe Twitter. Nu prea le-a folosit.
Si mai e ceva: Obama a demonstrat ca implicarea in online, social media e un lucru pozitiv si multi spun ca de aici a venit avantajul de care a avut nevoie ca sa castige.