Concursul Google prin care a provocat tinerii din România să creeze un logo demn de a fi afișat pe pagina www.google.ro în data de 1 decembrie se apropie de final. Până pe 27 noiembrie internauții vor putea vota desenul care va reprezenta imaginea României pe 1 decembrie în www.google.ro.
Pe http://www.google.ro/doodle4google sunt prezente 30 de logo-uri făcute de elevi din clasele 1-4, respectiv 5-8. Intrați pe site și apăsați butonul Votează după care alegeți logo-ul ce doriți să primească alegerea voastră, câte unul din fiecare categorie din concurs. Atenție, nu se pot inregistra voturi multiple de pe același calculator.
Primele 10 lucrari, cate 5 din fiecare categorie de varsta, se califica in finala pentru marele premiu, castigand automat o tableta cu sistem de operare Android. Scolile in care invata primii cinci clasati dintre cei 10 finalisti vor primi o bursa in valoare de 20.000 de lei pentru achizitionarea de echipamente IT.
Iar desenul care va primi cele mai multe voturi va fi postat pe pagina de start www.google.ro cu ocazia Zilei Naționale a României și îi va aduce celui ce l-a creat un premiu de 15.000 de lei.
În concursul organizat de Google s-au înscris peste 10.000 de elevi de la 6 la 14 . Dacă punem și inițiativa Google 4 Doodle alături de cea legată de aducerea informațiilor depre România în Google Cultural Institute scorul Google vs alții în ceea ce privește implicarea și promovarea României la nivel mondial crește simțitor în favoarea Google. Felicitări din nou!
Sunt convins că o mare parte din aceste realizări i se datorează lui Dan Bulucea, directorul Google România, care e un om modest ce vorbește puțin și face foarte multe. Mi-aș fi dorit să văd mai mulți directori de multinaționale care să îi semene.
Eu am ales în finala Google 4 Doodle:
și
Voi cu ce ați mers?
Nu va dau nici un “vizat”, va dau un “citat” 🙂
“Vizat” dau inspectorii de la finante! Mama lor de birocrati 🙂
Nu este chiar o gaselnita romaneasca. Nici in Grecia sau Croatia nu mergi pentru obiceiurile lor populare, dar in clipurile care promoveaza aceste tari ca destinatii turistice, si pe care le vedem pe Eurosport sau pe Discovery, apar din plin costume si dansuri populare.
Apoi, nu trebuie sa identificam porturile si obieiurile populare cu agricultura.
Si daca vorbim de agricultura, va dau un vitat din analiza evolutiei economice pe anul trecut:
“Creşterea Produsului Intern Brut a fost determinată, în mod semnificativ, de majorarea volumului de activitate şi, în consecinţă, a valorii adăugate brute din agricultură, silvicultură şi pescuit (+11,3%), industrie (+5,0%) şi activităţile de spectacole, culturale şi recreative; reparaţiile de produse de uz casnic şi alte servicii (4,8%)”.
PS. Nu sunt un fan al portului popular si al chestiilor conexe, dar pana la urma fac parte din identitatea nationala, nu le putem ocoli.
@Zsolt
De acord cu tine. Romania e mult mai mult decat costume populare, granare si alte chestii. Astea sunt cumva ramasite ramase de pe vremea lui Ceasca. Ne putem mandri cu multe alte lucruri interesante, dincolo de costume populare, olarit, cladiri.
Avem oameni inteligenti ce au facut ceva pentru lumea asta. E motivul pentru care si eu am votat imaginea de mai sus.
Am votat si eu.
Dar este trist cum majoritatea propunerilor contin personaje in port popular. Chiar nu se poate desprinde societatea romaneasca de agrarianismul asta?
Ca si atunci cand vine vorba de promovarea tarii ca si destinatie turistica tot cu ansamble de dantuitori populari defilam. Ce naiba, cati dintre voi s-a dus in Austria sau Spania sa ii vada pe aia lalaind si dansand pe muzicile lor populare?!
Convingerea mea e ca Romania e mult mai mult decat port popular. Tocmai de aceea, votul meu a mers catre sigla ce apare si aici, pe ultima pozitie (ceea cu elicea si vioara).