HomeMobileAndroid5 motive PRO ceasul smart Huawei Watch Fit

5 motive PRO ceasul smart Huawei Watch Fit

Vă dau 5 motive pentru care să vă uitați atent la noul ceas smart Huawei Watch Fit.
Vă dau 5 motive pentru care să vă uitați atent la noul ceas smart Huawei Watch Fit.

După ce am testat câteva zile ceasul smart Hauwei Watch Fit, sunt câteva lucruri care îl evidențiază în fața unor soluții wearable similare – de la construcție la funcționalitate și preț. Împreună sunt suficiente pentru ca să vă facă să aruncați o privire atentă asupra acestui ceas smart (pe care puteți primi notificări în timp real) cu opțiuni avansate de monitorizare a sănătății și activității fizice, chiar dacă nu sunteți neapărat în căutarea unei soluții de acest gen. Ca majoritatea produselor ce acest gen funcționează prin conectarea via Bluetooth la un smartphone Android sau iOS, pe care este instalată aplicația Huawei Health.

Haideți să vedem care sunt cele mai importante motive PRO:

1. Display AMOLED dreptunghiular, cu touch

Primul lucru ce recomandă Huawei Watch Fit este display-ul AMOLED, în format dreptunghiular, cu sticlă curbată și colțuri rotunjite. Are o diagonală de 1.64 inci și o rezoluție 280 x 456 pixeli, care oferă o densitate de 326 ppi, foarte bună pentru u astfel de dispozitiv. Raportul dintre display și carcasă este de 70%.

Dincolo de specificații contează modul în care se vede:

DSC_4757DSC_4756

Culorile sunt vii (o paletă de 16.7 milioane), luminozitatea bună, ajustată automat pentru a prelungi autonomia și a facilita o bună citire a ecranului și în condiții de soare puternic.

Display-ul beneficiază de tehnologia Always-On (nu e obligatoriu să îl țineți mereu aprins), senzorii de mișcare putând detecta momentul în care ridicăm mâna și software-ul poate comanda aprinderea automată a ecranului.

Interacțiunea cu display-ul se face prin touch, aprinderea/stingerea ecranului putând fi comandată și prin butonul pus pe lateral (e poziționat în partea dreaptă, ceea ce recomandă folosirea ceasului pe mâna stângă).

2. Șase fețe de tip ceas

Huawei Watch Fit are incluse șase fețe de tip ceas, create pentru a oferi diferite tipuri de informație, de la una minimalistă până la o selecție completă pentru detalii legate de capacitatea bateriei, numărul de pași, caloriile arse, bătăile inimii și chiar prognoza meteo.

DSC_4759DSC_4758

Din păcate elementele de personalizare sunt limitate și pentru moment setul de fețe este limitat, sper că la un moment dat să se poată adăuga unele noi via aplicația Huawei Health cu care se face configurarea ceasului.

DSC_4754

Meniul este simplu și datorită navigării prin touch, explorarea funcțiilor și a informațiilor afișate este extrem de simplă (swype):

DSC_4754DSC_4753

3. Greutate redusă

Huawei Watch Fit are o greutate de doar 21 de grame (fără curea), având o carcasă de 46 x 30 x 10.7 mm și poate fi regăsit în două variante: cea mare cu brățar de 13-21 cm, respectiv modelul mai mic, cu brățară de 11-19 cm (Sakura Pink Model). Carcasa este construită din fibră polimer, iar cureaua din silicon.

DSC_4749

Îmi place că este suficient de subțire ca să îl poți asimila cu o brățară de fitness și are un ecran suficient de mare încât să zici că este un ceas smart.

Carcasa rotunjită contribuie la senzația unui gadget care nu te incomodează.

DSC_4779

Și da, seamănă foarte tare cu un Apple Watch, trend ce a fost abordat de mai mulți producători de soluții wearable.

DSC_4761

4. Funcții de monitorizare a somnului, a bătăilor inimii și al nivelului de oxigen din sânge (SpO2)

DIncolo de modul în care arată, Huawei Watch Fit este interesant din prisma opțiunilor de monitorizare a sănătății. În primul rând funcția de monitorizare a somnului. Pe baza ritmului cardiac și a tehnologiei HuaweiTruSleep 2.0 ceasul înregistrează bine starea de somn și în fiecare dimineață îți oferă o analiză asupra calității somnului, fiind capabil să ofere sfaturi științifice pentru îmbunătățirea calității somnului.

Asta ca să ai o idee de ce te simți în continuare obosit, cu toate că ție ți se pare că ai dormit bine.

La baza monitorizării somnului se află funcția de monitorizare non-stop a ritmului cardiac prin intermediul senzorului dedicat.

DSC_4770

Monitorizarea ritmului cardiac se face prin tehnologia Huawei TruSeen 4.0, ce oferă date în timp real, pe tot parcursul zilei – cine vrea să scoată maximul de autonomie din acest ceas poate să selecteze din aplicația Health opțiunea de monitorizare smart, care va limita însă perioadele de monitorizare. Nu recomand folosirea ei pentru că atunci devine inutil să folosești un astfel de ceas. De asemenea, Huawei Watch Fit poate detecta în timp util dacă ritmul tău cardiac depășește limitele normale și te poate atenționa, oferindu-ți toate informațiile de care ai nevoie în mod curent pentru a-ți proteja sănătatea.

DSC_4755

Alături de asta Huawei Watch Fit poate să monitorizeze și nivelul de saturație a oxigenului din sânge și să îți ofere detalii și despre nivelul de stres. Știți că un nivel foarte scăzut de saturație a oxigenului în sânge (SpO2) poate cauza probleme de sănătate. Monitorizarea SpO2 nu se face automat, pentru că e nevoie să stai nemișcat pentru câteva secunde – de asta e nevoie să pornești manual funcția de detecție SpO2 printr-o simplă atingere. În numai câteva secunde, ceasul îți va arăta cu precizie datele detectate și îți va oferi un punct de reper în funcție de care să te îngrijești de propria sănătate.

DSC_4766

5. Detectarea automată a unui număr mare de activități sportive

DSC_4753

Există 96 de moduri pentru activități fizice pe care Huawei Watch Fit le poate monitoriza, dintre acestea 11 sunt în categoria pro, incluzând aici atletism, înot și ciclism (lipsește din păcate ski-ul).

DSC_4767DSC_4768

Ceasul poate să detecteze automat tipul de activitate, vă recomand însă selectarea manuală pentru că niciun algoritm nu poate detecta perfect tipul de activitate fizică. Acum, trebuie să știți că dacă vreți să faceți sport la nivel pro și să aveți și date exacte despre activitatea fizică poate că Huawei Watch Fit nu este cea mai bună alegere.

Dar pentru utilizatorul obișnuit care vrea din când în când să încerce activități sportive mai intense, Watch Fit este o alegere bună.

Și ca să nu uit: Huawei Watch Fit este certificat pentru rezistența la apă în 5 ATM – de obicei, aparatele certificate pentru această valoare au o rezistență la apă de 50 de metri conform standardului ISO 22810: 2010. Acest lucru înseamnă că pot fi utilizate pentru activități cu apă de mică adâncime, cum ar fi înotul într-o piscină sau ocean. Cu toate acestea, acestea nu ar trebui utilizate pentru scufundări, schi nautic sau alte activități care implică apă de mare viteză sau scufundare sub adâncime mică.

EXTRA: Notificări

DSC_4764
Și ar mai fi ceva: Huawei Watch Fit face o treabă bună și vizavi de afișarea notificărilor primite pe telefon. Din aplicația Huawei Health (Android și iOS) se poate activa livrarea de notificări pe ceas. În felul acesta ecranul generos devine locația unde putem vedea rapid notificările – în actualele condiții este cea mai simplă/eficientă modalitate de a parcurge notificările fără să fie nevoie de deschiderea frecventă a ceasului. Huwei Watch Fit îți trimite în timp real notificări legate de mesajele SMS/WhatsApp/Facebook, apeluri primite, evenimente din calendar și altele pe care le-ai selectat.
Ca fapt divers, funcționează surprinzător de bine și pe iOS 14!

DSC_4783

Cam astea ar fi principalele motive pentru care recomand Huawei Watch Fit. Mă mai joc cu el câteva zile și apoi revin cu review-ul unde o să vă ofer mai multe detalii, inclusiv pentru autonomie – conform specificațiilor baterie ar trebui să dureze cam 10 zile, o chestie excepțională pentru un astfel de produs.

Așa arată cutia lui Huawei Watch Fit:

DSC_4745

Și să nu uit: prețul e un factor decisiv. În acest moment Huawei Watch Fit se găsește la 499 LEI, preț la care nu are rival în categoria de ceasuri smart cu opțiuni de monitorizare a bătăilor inimii, a nivelului de stress și oxigen, plus funcțiile avansate legate de monitorizarea activităților fizice!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

9 COMENTARII

    • Huawei spune că este Rezistent la apă 5 ATM
      *Dispozitivele care respectă standardul de apă 5 ATM au un rating de rezistență la apă de 50 de metri conform standardului ISO 22810:2010. Aceasta înseamnă că pot fi folosite pentru activități în apă puțin adâncă, cum ar fi înotul într-o piscină. Cu toate acestea, nu ar trebui să fie utilizate pentru scufundări, schi nautic sau alte activități care implică apă de mare viteză sau scufundare sub adâncime.

    • Daca ceea ce conteaza este partea de monitorizare a activitatii fizice la nivel obisnuit (adica nu faci sport PRO si vrei date speciale, foarte exacte) plus bataile inimii, stres, SpO2, remindere, notificari, atunci este o alegere excelenta la 499 LEI.

          • O surpriza foarte placuta. L-am butonat destul de intens toata ziua, iar bateria e wow (a venit cu 54%, iar dupa o zi “grea” are 30%).
            Il folosesc legat la un iPhone 11, conexiunea este foarte stabila. Multe programe pentru sport, l-am testat momentan doar la alergare, iar masuratorile sunt precise (prin comparatie cu Apple Watch si aplicatii de running).
            Foloseam un Apple Watch 3, dar bateria horror care nu pare sa se fi imbunatatit nici la generatiile actuale m-a facut sa incerc acest model Huawei care nu ma face sa regret alegerea. Pentru scopul in care il folosesc (majoritar activitati sportive) mi se pare o alegere excelenta.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep