HomeCloud & Mobility40 de scoli din Romania au primit tablete prin programul Vodafone ”Scoala...

40 de scoli din Romania au primit tablete prin programul Vodafone ”Scoala din valiza”

FVF57_INFOGRAPHIC_04
Vodafone a strans 80000 EUR in campania “Împreună nu lăsăm niciun elev în urmă” si dubland suma, a dotat cu 1200 de tablete 40 de scoli din Romania.

Dacă vă mai amintiți, la finalul lunii iulie vă spuneam că Vodafone a pornit campania “Împreună nu lăsăm niciun elev în urmă” prin care invita oamenii din România să doneze 2,5, 10 EUR pentru a ajuta la dotarea cu tablete a școlilor din România în vederea susținerii învățământului online.

Utilizatorii au donat 80000 EUR iar Vodafone a dublat suma, așa că 160000 EUR au ajuns către programul “Școala din valiză” ce a dotat cu tablete (1200 mai exact) 40 de școli din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Brașov, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Galați, Iași, Mureș, Neamț, Timiș, Vâlcea și Vaslui.

Pe lângă tabletele achiziționate pentru elevi, distribuite de Fundația World Vision Romania, începând cu iulie 2020, conținutul platformei “Școala din Valiză” a fost îmbogățit cu peste 40 de videoclipuri educaționale noi, create de profesori și specialiști din diferite domenii (tehnici de scriere creativă, dicție, astronomie, chimie, pictură etc.) pentru a-i ajuta pe copii să înțeleagă mai bine diferitele discipline școalare sau pentru a le dezvolta noi abilități.

1200 tablete ScoalaDinValiza (2)

“Ne bucurăm că atât de mulți oameni au realizat importanța soluțiilor educaționale dedicate și au donat pentru un viitor mai bun pentru elevi. Ajutorul lor a fost esențial, deoarece astfel am reușit să ajungem la un număr mai mare de școli, mai repede. Este important ca societatea să înțeleagă că putem realiza lucruri mărețe dacă acționăm împreună, într-un efort comun de a face fapte bune. Având în vedere deficitul de instrumente digitale pentru educație din zonele rurale și nevoia tot mai mare de acces la educația digitală în contextul actual, am decis să extindem această inițiativă. Prin urmare, încurajăm oamenii să ni se alăture în continuare în acest efort și să continue să doneze în perioada aceasta pentru a aduce educația digitală în mai multe școli rurale, pentru mai mulți elevi care au nevoie de sprijin. Uneori, timing-ul este esențial, de aceea trebuie să acționăm astăzi”, a declarant Angela Galeța, Director al Fundației Vodafone România.

Vodafone România s-a alăturat efortului de a ajuta elevii din zonele rurale să își continue studiile în anul școlar 20/21 și să beneficieze de o experiență educațională completă, oferind internet pentru toate școlile din programul „Școală din valiză”, împreună cu SIM-uri pentru tabletele donate, cu trafic gratuit de date mobile pentru accesarea platformei www.scoaladinvaliza.ro și a altor platforme educaționale, precum www.manual.edu.ro, www.lectii-virtuale.ro, www.profesoronline.ro.

Mai mult, elevii și profesorii din rețeaua Vodafone au acces gratuit la internet pentru aceste platforme.

Campania “Împreună nu lăsăm niciun elev în urmă” continuă până pe 15 octombrie 2020, iar donațiile care vor fi strânse vor fi utilizate pentru extinderea programului “Școala din Valiză” către mai mulți elevi și profesori din zonele rurale ale României cărora le lipsesc mijloacele pentru educația digitală. Toți utilizatorii serviciilor de telecomunicații au posibilitatea de a contribui în continuare la această inițiativă comună prin donații SMS la 8846 sau folosind un card de credit, în timp ce utilizatorii serviciilor Vodafone România pot dona, de asemenea, direct din creditul existent în extraopțiunea cartelei prepaid sau direct pe factura lor pentru serviciile mobile. Mai multe detalii despre campanie sunt disponibile aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep